HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Har snöbollen börjat rulla än?!
 

1. Marknadsekonomisk konspirationsteori
2. DNA-registrering
3. Praktikplatser
4. Facklig styrning
5. Tacka nej till lönen, inte till arbetet!
6. Statligt betalda tidningar
7. Antifeminism = känslokall?
8. Det antifeministiska manifestet!
9. Kubansk dissident
10. Planekonomi i Sverige
11. Begränsad demokrati i Sverige

1. Marknadsekonomisk konspirationsteori

Jag har nyligen kommit underfund med att inte enbart nazister, marxister, islamister och feminister ägnar sig åt konspirationsteorier. Nazister har som bekant utsett judar som konspiratörer medan marxister har pekat ut kapitalägarna som de som drar i alla trådar. Islamister har inte bara övertagit nazisternas gamla arv att skylla allt på judarna utan också utsett USA som den stora Satan som har konspirerat för att erhålla världshegemoni. Och feministerna, som är den moderna konspirationsideologin, anklagar alla män som konspiratörer i ett globalt patriarkat som inte skiljer sig nämnvärt mellan Afghanistan och västerlandet. Nu har jag kommit i kontakt med några amerikanska författare som fått för sig att marxister har konspirerat mot hela marknadsekonomin genom att infiltrera alla företag så att de ägnar all sin tid åt sociala och miljörelaterade frågor istället för att sträva efter maximal vinst.

Här finns en positivt skriven recension av Benjamin Hunts bok "The timid corporation - why business is afraid of taking risk".

Jag har skrivit ett svar på denna recension samt kritiserat bokens innehåll.

2. DNA-registrering

Förslag har kommit från bland annat Alf Svensson att DNA-registrera alla svenska medborgare. Reflexmässigt ryggar alla integritetsextremister tillbaka och skriker integritetskränkning utan att tänka längre än vad näsan räcker. Givetvis är det viktigare att ingen ska behöva känna sig abstrakt kränkt av att finnas med i ett register som inte har någon konkret betydelse, än att man skyddar människor från att bli kränkta från konkreta hot såsom att bli mördad eller några andra icke-integritetskränkande behandlingar.

Här kommer en artikel i ämnet.

Här följer ett svar från mig.

3. Praktikplatser

Som jag skrev i mitt förra nyhetsbrev har jag blivit hänvisad till en arbetsmarknadsåtgärd. Jag ska praktisera någonstans, såvida jag inte vill gå en datakurs. Jag har inget emot praktik, problemet är att väldigt få företag tar emot praktikanter, alla fall i min hemkommun. Jag skulle ju kunna söka en praktikplats i övriga Sverige precis som jag gör när det gäller sökandet efter ett riktigt arbete, men det är inte rimligt att flytta eller pendla bara för att praktisera på ett företag.

Jag har varit i kontakt med organisationen företagarna som berättat att det närapå är omöjligt att placera ut praktikanter på företag. Detta har jag själv upptäckt, särskilt då jag nämner arbetsförmedlingen. Det verkar som att företag i allmänhet är lite skeptiska mot arbetsförmedlingen och jag kan inte klandra dem eftersom arbetsförmedlingen bryr sig mer om arbetslöshetssiffrorna än om företagens bästa. Däremot klandrar jag företagen för att de inte tar emot praktikplatser. Stora Enso har till och med en policy att inte ta emot praktikanter. Vad är det för dumheter? Ett stort företag som inte tänker längre än vad näsan räcker!

Förvisso har jag i efterhand fått veta att företagen får betala 3 000 kr. för att ta emot en praktikant. Jag utgick, naiv som jag är, från att det var fullständigt gratis för företag (förutom den dolda kostnaden att initiera en praktikant i arbetet). Men icke! Däremot är det gratis för kommunala verk och bolag. Om jag inte lyckas få tag på en praktikplats på egen hand, vilket jag inte lyckats med, för man över ansvaret på kommunen. I Avesta övertar arbets- och integrationsenheten ansvaret för att erbjuda arbetslösa en praktikplats, det som Socialdemokraterna har döpt till aktivitetsgarantin och ungdomsgarantin. I likhet med sovjetsystemet är det inte så viktigt vilken aktivitet som utförs, det viktigaste är att man gör något.

Vad är då anledningen att privata företag får betala 3 000 kr. och kommunen får praktikanter gratis? Jo, man vill inte snedvrida konkurrensen. Hör och häpna! Men varför snedvrider man konkurrensen å kommunens vägnar? Varför ska kommunen få gratis arbetskraft och inte näringslivet?

Men inte ens inom kommunen är det lätt att få praktikplatser, trots det stora privilegiet. Jag har försökt få in en fot i kommunhuset och i de politiska enheterna på kommunen då jag har 40 p. i statsvetenskap. Men icke!

4. Facklig styrning

Sedan har man inte rätt att söka sig till vilken praktik som helst. Fackförbunden har nämligen förbjudit mig, som inte är medlem i något fack, att praktisera på ett bemanningsföretag. Fackförbunden har alltså rätt att förbjuda praktikplatser på vissa arbetsplatser! Det är ju skamligt! Allt för att förhindra konkurrens och kompetensutveckling. Det är bättre att stagnera samhället och fördela det lilla som finns än att skapa så bra förutsättningar som möjligt för de som befinner sig längst ned i samhällsskalan. Då fackförbunden bara bryr sig om de som har arbete tänker jag aldrig stödja dessa perversa organisationer.

5. Tacka nej till lönen, inte till arbetet!

I min hemkommun Avesta har en snubbe fått för sig att man kan tacka nej till lönen men inte till arbetet. Men vad menas med detta? Menar han att han tackar ja till arbetet men tackar nej till lönen för arbetet, tänker han jobba gratis? Självklart inte, det han syftar på är att han ville ha jobbet men inte med den lönen. Vad är det för en logik? Man kan inte tacka nej till en lön! När man tackar nej till lönen tackar man automatiskt nej till jobbet. Arbetskontrakt är som vilka kontrakt som helst på marknaden. När arbetsgivaren ger någon ett anbud kan arbetssökande tacka ja eller nej. Man kan inte tacka ja till delar av avtalet för då har arbetssökaren gett arbetsgivaren ett anbud och då är inte arbetsgivaren bunden till något avtal och kan således tacka nej till arbetssökandes anbud.

Varför tackade han då nej? Jo, därför att han för fyra, fem år sedan hade ett arbete som fastighetsskötare där han tjänade 18 000 kr. Men det arbete, nej förlåt lön, som han inte ville ha erbjöd enbart 16 000 kr. som fastighetsskötare. Således 2 000 kr. lägre lön i månaden. Som argument för att tacka nej angav han sina skulder. Då är frågan vad det är för A-kassa som denna röda snubbe har. Har han 16 000 kr i A-kassa? Förhoppningsvis inte!

Vad är detta för en parasit? Varför ska andra betala för att han är för fin för ett visst jobb med en viss lön? Arbetslös är inte att frivilligt vara arbetsfri.

Givetvis är det hans fulla rätt att säga nej till arbete. Men han ska inte räkna med att få behålla sin rätt till A-kassa. A-kassa är ingen lön, det är en provisorisk lösning för den som är arbetslös, inte arbetsfri. Att gnälla över att arbetsförmedlingen ställer krav är bara patetiskt. Självklart ska arbetsförmedlingen göra det. Jag skulle personligen gärna ta det jobbet trots att jag har en ekonomiemagisterexamen eftersom jag vill göra rätt för mig. Jag är inte ens tvungen att söka sådana jobb. Nu vet inte jag om jag är kvalificerad för ett sådant jobb, men hypotetiskt tycker jag inte att 16 000 kr. är helt fel (men det är klart en hel del går ju till skatt också).

Han har fått några mothugg i lokaltidningens insändarsida men alla dessa har varit anonyma. Fegt och ynkligt, men ändå symptomatiskt för vårt samhällsklimat.

6. Statligt betalda tidningar

Betydelsen av att sprida den överideologi som vi har i dagens samhälle illustreras av de tidningar som vi kan läsa gratis i Sverige, dvs. det som vi betalar över skatten. Som de flesta nog redan vet existerar det inga "free lunches" utan det är bara ett socialistisk påhitt för att dölja kostnader.

För de som vill få någorlunda valuta för sina skattepengar samt de som vill följa den olycksbådande utveckling som statsideologin leder oss mot bör läsa dessa tidningar:

Genus och NIKK

7. Antifeminism = känslokall?

Någon från Sveriges radio ringde mig 5/11 och frågade mig om min hemsida "Bakom fiendens linjer". Hon ville veta vad jag ansåg om de våldtäktsrättegångar som är aktuella för tillfället. Jag märkte att hon velat finna någon som försvarade rättegångsresultatet, men jag gjorde henne besviken. Jag är nämligen humanist och antifeminist inte känslokall skitstövel. I Sverige är man automatiskt för våldtäkter om man inte är feminist. Jag köper inte detta! Att rättssamhället inte är som det borde är inget nytt, det nya är dock att feministrörelsen gör allt för att utnyttja detta till sin egen fördel.

"Bakom fiendens linjer"

Förvisso kan det finnas argument för varför domstolarna dömt som de gjort. Läs mer här

8. Det Antifeministiska manifestet

Äntligen är den här! Boken som startar det svenska kriget mot den politiskt korrekta normen - feminismen. Den kända tecknaren Kalle Strokirk som medverkat i tidningar såsom Aftonbladet, Dagens Nyheter och Finanstidningen har författat en satirisk bok om feminismen som av Elise Claesson på SvD förutsätts bli den mest nedtystade boken i år. Kalle är också aktiv på Antifeministiska samfundet och har också startat en tidning, "Anti-feministen", som just nu är i ett tidigt stadium. Enbart ett nummer har getts ut där jag personligen medverkade med en artikel. Just nu går det bara att få tidningen (gratis) via Kalle Strokirks mail. Hans bok kommer ut senare i år. Köp den hos Contra!

Contra

Antifeministiska Samfundet

Kalle Strokirk

Genuseliten vill ha ett nytt folk

9. Kubansk dissident

Den person som enligt Schyman och alla andra vänster om gråsossarna anser är bättre eller lika dålig som George W. Bush har återigen begränsat yttrandefriheten och tryckfriheten. Den kubanske ekonomen Oscar Espinosa Chepe som inte faller diktatorn Fidel Castro på läppen sitter fängslad för att han tycker fel.

Så glöm allt snack om att kommunismen och dess bödlar är döda. Sprid denna sanning om den kubanska ekonomin till så många som möjligt.

Läs boken!

Källor:

Bertil Ohlin Institutet

FAJAF

10. Planekonomi i Sverige

Få reagerar mot att Sveriges landsting i praktiken fungerar som planekonomier. Istället för en konkurrensutsatt marknad där sjukhusen effektiviserar sina verksamheter satsar man på allt större och större enheter trots att svenska sjukhus är bland de största i världen. Med tanke på det skattetryck som råder i Sverige borde vårdkriser såsom i Östergötland vara fullständigt omöjliga. Nu måste väl ändå gemene man förstå att det inte finns något samband mellan högt skattetryck och bra vård och omsorg. Det samband som existerar är ett bra företagsklimat och en bra vård och omsorg.

Läs mer här:

CVV-Timbro
Reformera
Dick Erixon

11. Begränsad demokrati i Sverige

I Sverige är inte folket betrodda att rösta rätt eftersom partiernas politruker har rätt att bestämma ordningen på partiernas listor. Väljarna kan förvisso kryssa för sin kandidat men väljarnas vilja är inte absolut. Nej, politrukerna måste skyddas via en spärr på 8 % så att inte några utmanare går förbi eliten. LUF (Liberala ungdomsförbundet) visar att 70 av de nuvarande riksdagsledamöterna inte skulle sitta där de sitter om folket fick bestämma.

Läs mer här!

/Fredrik Runebert





|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|